Ventilatie kanalen

Mechanische ventilatie

Moderne huizen zijn vaak goed geïsoleerd. Daarom hebben deze huizen goede ventilatie nodig. Veel huizen zijn dan ook voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem dat zorgt voor de aanvoer van verse buitenlucht. De kanalen die de verse lucht aanvoeren en oude lucht afvoeren lopen vaak zelf vol met stof, vuil en vet. Ongeacht hoe schoon uw huishouden ook is, dit gebeurd bij elk huis.


Het belang van schone ventilatiekanalen

Het ventilatiesysteem in uw huis zorgt niet alleen voor de aanvoer van verse lucht, maar ook voor de afvoer van vocht. Dit is niet alleen goed voor uw gezondheid, maar werkt ook nog eens energiebesparend. Droge lucht warmt namelijk sneller op, waardoor u minder stookkosten heeft.

Gezondheidsklachten

Door slechte ventilatie hebben schimmels en huisstofmijten vrijspel in uw huis. Dit gaat ten koste van uw gezondheid. Klachten zoals hoofdpijn, keelpijn, allergieën en benauwdheid komen wij vaak tegen. Niet alle mensen zijn zich bewust dat de oorzaak vaak in het ventilatiesysteem ligt.

U vervuild uw eigen huis

Dagelijks vervuilen wij ons huis door te koken, douchen, stoken en roken. Dit zijn natuurlijk vaak noodzakelijke handelingen, die echter een negatief effect op uw ventilatiesysteem. Schone en gezonde lucht is belangrijk voor uw gezondheid. U bereikt dit niet door elke dag even een raampje open te zetten. Uw ventilatiesysteem verdiend daarom uw onverdeelde aandacht.

Reiniging door schoorsteenveegbedrijf Braat

Schoorsteenbedrijf Braat is gespecialiseerd in het reinigen en onderhouden van deze ventilatiesystemen en beschikt over moderne apparatuur. Na video-inspectie met VideoScan gebeurt het reinigen van de ventilatiekanalen door middel van een ingenieus systeem van verschillende borstels. Hiermee kunnen ronde en vierkante leidingen gereinigd worden.

Reiniging van de ventilatiemotor

Na reiniging van de ventilatiekanalen moet de ventilatiemotor ook grondig gereinigd worden. Dit doen wij doormiddel van het Ultrasoonbad. Wij brengen een milieuvriendelijke licht alkalische zeepoplossing aan en reinigen uw motor doormiddel van ultrasone trillingen. Al het losgekomen vuil wordt door ons milieuvriendelijk verwerkt.

Contact

Wilt u meer informatie over de reiniging van uw ventilatiesysteem? Of wilt u gelijk een offerteaanvraag doen? Neem dan gerust contact met ons op, wij zijn u graag van dienst.